Pivní turistika v zimě: Kde ochutnat lahodné kousky minipivovarů na Lipensku

Máte po celodenním lyžovačce v Lipně nad Vltavou, nebo v Hochfichtu totálně vyprahlo? Vyzkoušejte lahodnou chuť speciálů z blízkých minipivovarů. Co kus, to jedinečný labužnický zážitek. Nahlédneme do Č. Krumlova, Vyššího Brodu a Volar.

Ne, že bychom vám neměli během ubytování na Lipně v Eder restaurant nebo v Rybí restauraci co nabídnout k pití: Náš Budvar Cikl a kroužkovaný ležák taky pěkně poškádlí vaše chuťové buňky.

Ale mlsný jazýček je mlsný jazýček. A pokud chcete cestou domů ze zimní dovolené na Lipně ochutnat něco extra, můžete se zastavit v jednom ze 3 minipivovarů, které jsou od našeho Ubytování na jedničku na východ, sever a západ (ale vyplatí se tam zajet třeba i jen tak a “nakoupit”).

Minipivovar Jakub ve Vyšším Brodě: Nejmenší, ale český a řízný

Když ne v zimě, tak určitě v létě se do Vyššího Brodu zajeďte podívat. Kromě jedinečných památek tu také číhá jedinečné osvěžení a chuť:

Ať je léto, nebo zima, s pivem je vždycky prima.

Pivovar byl postavený v roce ve sklepních prostorách jednoho z historických domů vyšebrodského náměstí. Sklepy prošly kompletní rekontrukcí tak, aby mladý majitel a sládek Jiří Fojtl mohl obnovit tradici práva várečného. V cisterciáckém klášteře se tady pivo vařilo už od roku 1380! A pak že jsou prý mniši tiší.

Potkáte se tady nejen s panem sládkem, ale taky s Jakubem a dalšími pivy, které jsou vařeny tradičními českými postupy.

O pivovaru se dozvíte víc po kliknutí sem.>>

Pivovar v Českém Krumlově: Tradice původního Schwarzenberské pivovaru

Český Krumlov je prostě perla. Architektonicky i pivovárečně. Pivo se tady vařilo už od 13. století a zase se tady vaří. Dáte si tady klasickou jedenáctku, dvanáctku i speciály, které sládek připravuje ke speciálním událostem.

Doporučujeme ochutnat tmavý nakuřovaný ležák Prémium: Pivo vyrobené klasickou technologií, převážně z českých sladů typu plzeňského, karamelového a nakuřovaného, chmele, vody a pivovarských kvasinek, vám zajistí netradiční chuťový zážitek.

Když ho miluješ, není co řešit.

Ačkoliv se nejedná o minipivovar, pivo je tak dobré, že jsme ho museli zmínit.

Pivovar vám taky chystá pravidelné prohlídky zákulisí: Prohlídky vám představí tajemství výroby piva a na závěr si v obchůdku nabere tolik lahví, kolik se vám zachce.

Webové stránky pivovaru.>>

Pivovar Bobík ve Volarech. Klasika i konopná dvanáctka

Pivovar hotelu Bobík navazuje na tradici Měšťanského pivovaru Volary, který byl založen v roce 1875, ale v 60. letech minulého století zanikl. Vaření piva tady bylo obnoveno v roce 2013.

Ve Volarech se nalokáte originálního jedenáctistupňového ležáku, spodně kvašeného. Můžete ochutnat také konopné dvanáctistupňové pivo, tmavé třináctistupňové a příležitostné dávky piv speciálních.

Informace o pivovaru zde.>>

Tak na zdraví!
Ať už s Ubytování na jedničku, nebo jinde.